Insamling av matavfall

Under 2024 kommer alla som bor i Kramfors kommun att börja sortera ut sitt matavfall för separat insamling och behandling. Utsorteringen innebär att du kommer att få ett nytt kärl levererat för att slänga mat- och restavfall separerat från varandra.

När vi levererar kärlet, samt när vi börjar tömma det nya kärlet hos just dig beror på var och hur du bor och vilket kärl du har idag, mer om detta kan du läsa under sidan för "Tidsplanering".

Du som bor i flerbostadshus eller delar kärl med flera andra kommer behålla ditt nuvarande sopkärl men se att det tillkommer bruna sopkärl vid samma plats, dessa är avsedda för matavfall.

Just nu kör vi ut nya tvåfackskärl till hushåll och mindre verksamheter i detta områden:

Salsåker / Mjällom / Norrfällsviken
När du fått det nya kärlet börjar du använda det. OM du har sopor kvar i det gamla kärlet så lyfter du över påsarna till det nya. Vid din nästa tömning kommer endast det nya kärlet att tömmas.

Elektronikbox

Tillverkningen samt leveransen av dessa boxar är försenad och leverantören San Sac ombesörjer utdelningen av dessa från och med vecka 21. Har du fått ditt nya sopkärl innan dess kommer elboxen att levereras till din dörr. Du som får ditt nya tvåfackskärl från och med den veckan kommer att få din elbox levererad i kärlet.

Just nu levereras elboxar i detta område:

Docksta / Centrala Kramfors

Vill du komma i kontakt med San Sac?

info@sansac.se

Telefon 013-130420

Film om hur tömningen görs

Lycksele kommun har samma typ av kärl som vi har, de har tagit fram en bra film som visar hur tömningen går till.

Se film från Lycksele kommun om hur kärlen töms Länk till annan webbplats.

Frågor?

Se om du finner svaret i vår FAQ. Hittar du inte det du söker tar du kontakt med Kom in kundtjänst, kommun@kramfors.se, 0612-80 000.

Vilket matavfall ska kastas i den bruna papperspåsen?

Se informationsfilm

Därför ska vi samla in matavfall

Läs om tips i hanteringen

Tidsplanering och utställning

När ska du byta till nytt kärl?

Matavfallsinsamlingen Kramfors kommun

Se film om vad det innebär