Sophie Boyd
Timanställd omvårdare som arbetar extra under gymnasietiden 

Vad fick dig att söka till det här extrajobbet?

Jag letade efter ett sommarjobb och fick många rekommendationer att prova på hemtjänsten så jag skickade in en ansökan via Kramfors kommuns hemsida. Redan efter tre arbetsveckor trivdes jag verkligen superbra med att jobba med människor, så när sommaren var slut frågade jag min chef om jag kunde jobba de helger jag hade möjlighet. Det gick jättebra vilket gjorde mig väldigt glad.

Hur mycket brukar du jobba under en månad?

Det beror på om jag får jobb och om jag är tillgänglig. Ibland är det väldigt mycket plugg med skolan så då hinner jag inte men jag brukar sikta på att försöka få jobb ungefär två helger i månaden, ibland blir det mer och ibland blir det ingenting alls.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det finns så himla mycket som jag tycker om med att jobba på hemtjänsten, till exempel att jag trivs med brukarna som jag går till och att jag trivs superbra med alla mina kollegor. Men det bästa med att arbeta i hemtjänsten och med människor är nog att gå hem från ett arbetspass och känna känslan att jag gjort någon äldre glad och att jag hjälpt dom ordentligt utifrån deras behov.

Skulle du rekommendera jobbet till dina gymnasiekompisar?

Jag rekommenderar detta jobb till socialt utåtriktade människor som är pratglada och som vill arbeta med äldre. Hemtjänsten är verkligen ett speciellt jobb. Jag tycker det krävs tålamod, att man är bra på att samarbeta med kollegor, man visar sin glada sida och visar de äldre att du respekterar dom och vill hjälpa dom.


Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

E-post
kommun@kramfors.se