BVC-sköterskan Lena Norrbin, Barnbackens Liselotte Berggren och Anna Lundholm samt kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm.

01 september 2022

Grattis Barnbacken!

En strid ström av besökare och gratulanter har idag besökt Barnbackens familjecentral som firat 20 år. Kramfors kommun är väldigt glad över det lyckosamma samarbete som vi har med Region Västernorrland och passade naturligtvis på att gratta.

Kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S) överlämnade en blomma och hade sedan en trevlig pastasalladslunch tillsammans med inbjudarna och de övriga gästerna.

Jon Björkman (V), som är kommunstyrelsens vice ordförande, och oppositionsrådet Ida Stafrin fanns också på plats. Även andra politiker och tjänstepersoner uppvaktade.

Förskolerektor Fredrik Östlund, till vänster, fanns med bland gratulanterna. Bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S) och Carina Eriksson, chef på välfärdsförvaltningen till höger. På bilden längst ned syns ett kakfat.

Förskolerektor Fredrik Östlund, till vänster, fanns med bland gratulanterna. Bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S) och Carina Eriksson, chef på välfärdsförvaltningen till höger.


Viktigast i sammanhanget är dock familjerna. Under de 20 år som gått har tusentals vårdnadshavare och barn fått hjälp av de olika verksamheter som finns på Barnbacken.

Några som är mycket nöjda är Erica Elfving och Kristina Gustafsson. I princip varje vecka dyker de upp på Öppna förskolan med barnen Ellie och Matteus

–BVC är också något som vi värdesätter, ja allt annat också. Det är fantastiskt bra att man kan få svar på olika frågor som rör barn och familj på ett och samma ställe, säger de.

De två mammorna sitter på golvet, barnen sitter emellan dem.
Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck