Entré till biografen i Kramfors.

Film

Många menar att film upplevs bäst på bio. Här kan du som är filmintresserad både besöka biografen i centrala Kramfors och gå med i Ådalens Filmstudio på Svanö. På flera ställen runtom kommunen ordnas dessutom filmvisningar för allmänheten av engagerade föreningar. Håll utkik efter dessa i vår evenemangskalender!

Biograf City i centrala Kramfors
Hösten 2022 nyöppnade biografen i Kramfors centrum. Biograf City drivs av filmentusiasterna Robert Pettersson, Jonny Nilsson och Carl Sundström. Biografen har två salonger: Manhattan, med utrymme för drygt 140 personer, och Queens som tar cirka 50 personer. Lokalerna går även bra att hyra för företag, föreningar och privatpersoner. Se relaterade länkar för mer information om biografen samt aktuellt filmutbud!

Biograf City ligger vid torget, mittemot Gallerian och har samma ingång som Biblioteket och Konsthallen.

Ådalens Filmstudio
Ådalens Filmstudio är kommunens enda filmstudio. Den bildades 1974 och visar filmer i Svanö Folkets hus. Inför filmvisningarna säljs hembakat fika i foajén till Folkets hus. För att ta del av utbudet behöver man bli medlem. Mer information om medlemskap och program finns på filmstudions hemsida. Se relaterade länkar.


Robert Pettersson och Jonny Nilsson i biosalongen

Robert Pettersson och Jonny Nilsson driver Biograf City tillsammans med Carl Sundström.

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se