Placeholder

Kulturskapare

Kramfors är en kommun med ett starkt, mångfacetterat och spännande kulturliv. Nu lyfter vi fram ett antal kulturarbetare inom olika områden som alla valt att bo och verka i denna del av Höga Kusten.

Filmerna visar hur det är att som konstnär och kulturskapare bo, leva och verka i kommunen. De kulturskapare som presenteras i filmserien är serietecknaren och författaren Mats Jonsson, Sandslån, attributmakaren Eva-Karin Fröberg i Måviken, Mjälllom, och silversmeden Sigbritt Mann i Salsåker, Nordingrå.

– Våra företagare i de kreativa branscherna bidrar till ökad attraktionskraft. Det förstärker bilden av Kramfors som en kommun rik på kultur och en fascinerande bredd av skapande på olika sätt, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.
– Eftersom många av dem har valt att flytta eller återvända hit för att fortsätta att utöva sina yrken, är de också inspirerande för många andra människor som verkar inom konst och kultur. Här finns miljöer, livskvalitet och möjligheter som stimulerar dem.

Patrik Asplund, chef för Fritids- och kulturenheten, säger att kommunen är stolt över sina kulturarbetare.
– De bidrar till ett levande kulturliv för både invånarna och dem som besöker Kramfors i Höga Kusten. Kulturen utgör i sin tur en viktig dragare för besöksnäringen.

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Patrik Asplund, chef Kultur- och fritidsenheten
Tel: 0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se