En fåtölj och ett soffbord som står vid havet under en stjärnklar himmel.

Träakademien

Hantverksutbildningar vid Träakademien

Utbildningarna vid Träakademien vilar på traditionella hantverk, material
och metoder med ambitionen att bevara kulturarvets kunskaper för kommande generationer. Utbildningarna innehåller dessutom moderna metoder och verktyg varvat med teoretiska studier för att möta efterfrågan på arbetsmarknaden. Ett nära samarbete med branschen gör att du får möta yrkesverksamma hantverkare och teoretiker i undervisningen, under praktikperioder samt i olika projekt. Den unika studiemiljön med väl tilltagna verkstäder tillsammans med kunniga lärare och handledare ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom hantverket och förbereder dig för yrkeslivet.


De olika utbildningarna

Möbeltapetserare - historiskt hantverk erbjuder dig en bred kunskapsbas inom yrkesområdet. Genom arbete med traditionella och moderna hantverkstekniker och metoder vill vi ge dig förståelse och känsla för detaljer, material, funktion och form.
Utbildningen innehåller genomarbetade praktiska kurser och teoretiska moment som ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att arbeta självständigt som anställd eller egenföretagare.
Vårt nära samarbete med branschen och breda kontaktnät ger dig tillgång till skickliga gästlärare och högkvalitativa praktikplatser både i Sverige och utomlands där du ges möjlighet att utvecklas till en eftertraktad hantverkare.

Möbelsnickeri - historiskt hantverk utgår utifrån ett hantverksperspektiv. Genom att ge dig inblick i möbelhistorien vill vi sätta dagens möbelhantverk i ett sammanhang där långsiktighet, hållbarhet och kvalitet är självklara delar. Vi hjälper dig att utvecklas till en självständig hantverkare med förståelse för material, kvalitet och funktion. Vi erbjuder kunskap om konstruktions- och
sammansättningsmetoder där du jobbar parallellt med traditionella handverktyg och moderna maskiner. Maskinkunskap, CAD-ritning och praktik tillsammans med fördjupade hantverkskunskaper och ett nära samarbete med branschen gör dig väl förberedd för ditt framtida yrkesliv som anställd eller egen företagare.

Byggnadsvård & interiöra hantverk erbjuder dig en bred bas till kulturmiljövårdens hantverk, synsätt och värderingar. Inspirerad av hantverkare, antikvarier, konservatorer och arkitekter får du praktisk och teoretisk kunskap om hantverksmetoder för hand och med maskin. Fokus ligger på interiörer och invändiga snickerier varvat med teoretiska delar och praktikperioder. Stor vikt läggs vid arbete kring faktiska byggnader och objekt där vi bland annat utför nytillverkning av snickeridetaljer uppmätning, restaurering och konservering. I ett nära branschsamarbete ges du möjlighet att fördjupa ditt intresse, utforska dina begränsningar och fylla kulturmiljövårdens kunskapsluckor.


Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Kontakt

Träakademien
Campus Kramfors,
Företagsvägen 2
872 80 Kramfors

Kontaktperson
Anja Westerlund
Utbildningsledare
Tel: 0612-808 30

Kortlänk till denna sida
kramfors.se/traakademien