Beställ nybyggnadskarta och situationsplan

Situationsplan från kartan

För tillbyggnader, garage, förråd och nybyggnad av hus utanför detaljplanerat område räcker det med en enklare situationsplan tagen direkt från kartan.

Du kan själv ta fram en situationsplan från Bygg- och exploateringskartan Länk till annan webbplats.

Leta rätt på din fastighet. Klicka på pdf i menyn, skriv in vilken skala du vill ha. Ofta är skalan blir 1:500 bra för att hela fastigheten ska få plats. Välj 'Skriv ut' för att öppna en pdf-fil som du kan spara på datorn eller skriva ut.
Mer instruktioner för hur du använder kartan finns i Manual för kartan Länk till annan webbplats..

Nybyggnadskarta

För nybyggnad inom detaljplanerat område eller i känsliga lägen utanför detaljplanerat område behöver du en nybyggnadskarta.

Nybyggnadskartan finns inte som en färdig produkt utan tas fram när du beställer. Höjder och gränser exakt inmätta av en mätningstekniker som varit ute på plats. Tänk på att beställa i god tid.

För att beställa en nybyggnadskarta kontakta bygglovshandläggaren för ditt ärende eller Miljö och bygg så hjälper vi dig rätt.

Kostnad för nybyggnadskarta hittar du under Så mycket kostar bygglov, anmälan och dispens.

Rådgivning

Vi på miljö- och byggavdelningen hjälper dig gärna med din ansökan. Har du problem med att ta fram en situationsplan eller om du är osäker på vilken sorts karta du behöver så kan vi ge tips och råd.

Uppdaterad: Sidansvarig: Nazdar Hussein

Kontakt

Miljö- och byggavdelningen
Tel växeln: 0612-800 00

Besöksadress
Ringvägen 34, Kramfors. Två trappor upp.

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

mob@kramfors.se