Budget- och skuldrådgivning

Det finns perioder i livet då det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Då kan du få hjälp från kommunens budget- och skuldrådgivare.

Budget- och skuldrådgivningen kan du kontakta för att få råd utifrån din ekonomiska situation. Rådgivningen är kostnadsfri och rådgivarna har tystnadsplikt.

Det här kan du få hjälp med

Du är välkommen att vända dig till oss när du vill

  • få råd och stöd kring hur du ska hantera utgifter
  • se över och ta kontroll över din ekonomiska situation
  • få hjälp att planera en hushållsbudget
  • få information om hur en skuldsanering går till och få hjälp att ansöka om skuldsanering

Kontakta oss

För att få hjälp med din ekonomiska situation, kontakta kundtjänsten och fråga efter budget- och skuldrådgivare, se Kontakt.

Budgetrådgivning

Budgetrådgivning handlar om att skapa och följa en ekonomisk plan. Det inkluderar att upprätta en detaljerad budget som visar inkomster och utgifter. Genom att skapa en sådan budget får du översikt över var pengarna går och kan fatta mer välgrundade beslut om din ekonomi. En budgetrådgivare kan hjälpa dig att sätta upp en realistisk budget, som passar din livssituation, och ge råd om hur du kan spara pengar och minska onödiga utgifter.

Budgetkalkylen - Konsumentverket Länk till annan webbplats.

Skuldrådgivning

Skuldrådgivning är avsedd för personer som har skulder och behöver hjälp med att hantera dem. Genom att kontakta budget- och skuldrådgivningen kan du få stöd i att granska din ekonomiska situation för att hitta en lösning på skuldsättningen.

Det är aldrig för sent att försöka ordna upp din ekonomiska situation.

Skuldsanering

Skuldsanering är till för dig som är svårt belastad av skulder. Det är Kronofogden som beslutar om din ekonomiska situation kräver skuldsanering. Syftet med skuldsanering är att ge den skuldsatta en chans att återhämta sig ekonomiskt

Genom att kontakta budget- och skuldrådgivningen kan du få mer information om vad en skuldsanering innebär och få hjälp att skicka in en ansökan. På Kronofogdens webbplats kan du läsa mer och även genomföra ett självskattningstest för att få en indikation om dina möjligheter att bli beviljad skuldsanering.

Skuldsanering - Kronofogden Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se