Familj umgås i vardagsrum

Föräldraskapsstöd och tidig service

Att vara förälder är ett viktigt och samtidigt tufft uppdrag. Vardagen kan vara full av glädjeämnen, men också av utmaningar. Ibland kör man fast. Då kan det vara bra att ha tillgång till stöd i föräldraskapet.

Familjebehandlarna, som ingår i Barnbackens familjecentral i Kramfors, arbetar förebyggande och med tidigt stöd. Till oss kan ni vända er i olika psykosociala frågor som till exempel stöd i föräldraskapet eller relationen mellan föräldrar och barn.

All vår verksamhet är kostnadsfri och vi för inga protokoll.

Kontakt och boka tid

Vi som jobbar som familjebehandlare heter Jennifer Andersson och Karin Nordén. Våra kontaktuppgifter finns under Kontakt.

Det första mötet med oss är alltid ett fysiskt möte, men sedan finns även möjligheten att träffas. Du bokar tid via vår e-tjänst, som finns på denna sida under Relaterade e-tjänster.

Olika former av stöd och samtal

Trappansamtal

Barn som upplevt våld inom familjen kan erbjudas stöd. Detta i form av så kallade Trappansamtal, som ger barnet möjlighet att bearbeta upplevelsen.

Brottsoffersamtal

Om ditt barn blivit utsatt för ett brott till exempel i skolan eller på nätet så kan vi erbjuda brottsoffersamtal. Också de för att barnet ska få en möjlighet att bearbeta det som har hänt.

Samarbetssamtal

Vi erbjuder även tidiga samarbetssamtal till föräldrar. De här samtalen kan handla om att undvika en separation eller att separerade föräldrar med barn får stöd i att hitta hållbara lösningar för vad som är bäst för barnet. Samtalen kan handla om var och hur barnet skall bo. Vi kan också prata om hur och vad föräldrar ska prata om för att minska på bråk och missförstånd.

Jennifer och Karin berättar mer om sitt arbete i filmen.

 

Svenska


Behöver du text? Klicka på T.

Somaliska

Arabiska

Tigrinja

Engelska

Finska

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Kontakt

Familjebehandlare
Jennifer Andersson
Tel: 0612-802 32
jennifer.andersson@
kramfors.se

Familjebehandlare
Karin Nordén
Tel: 0612-802 71
karin.norden@kramfors.se

Besöksadress
Bruksgatan 12
Kramfors
Entré 2 (ingång vid barrnmorskemottagningen)