Ansök till Kramfors kulturskola

Nyhet! Viktig information!

Vi byter system för anmälan!

Under terminen inför Kulturskolan ett nytt digitalt system för anmälan. Det innebär att ni kommer kunna boka höstterminens kursplats i en kurskatalog. Mer information om när kurskatalogen öppnar kommer vi informera om på webben senare under terminen

Varför byter vi system?

Kulturskolan vill att det ska vara enkelt att hitta och anmäla sig till våra kurser. Vi vill också förbättra och förenkla kommunikationen mellan elever, lärare och vårdnadshavare. Vi vill ligga i framkant när det gäller att använda digitala media för att utveckla undervisningen.

Du som redan står i kö

Du som redan köar kan komma att erbjudas en plats under terminens gång och kommer erbjudas förtur till den kommande kurskatalogen för kommande termin. Mer information kommer skickas ut till er som står i kö senare under våren.


Du kan delta i kulturskolans verksamheter om du går i grundskolan eller i gymnasiet. Du behöver vara 18 år för att få söka själv. Om du är 17 år eller yngre måste du be en vårdnadshavare att söka åt dig. Vi ser gärna att ni ansöker redan i årskurs 3. Från och med årskurs 4 kan du börja. Det går naturligtvis även att börja senare under skoltiden.

Ansök via e-tjänst

Din ansökan gör du enklast genom att lämna dina önskemål och kontaktuppgifter i vår e-tjänst, se relaterade e-tjänster på denna sida. Det finns även en möjlighet att skriva ut ansökningsblanketten och lämna/skicka in den till oss på kulturskolan.

Hur går antagningen till?

Vi tar emot din ansökan och ställer dig i kö på de ämnen du valt. Så snart någon lärare kan ta emot dig i sin undervisning, kontaktar hen dig och kommer överens om en tid för lektionen.

Antagningen görs efter lärarnas möjlighet i schemat, anmälningsdatum och i vissa fall åldersprioriteringar inom ämnet.

När du blivit antagen till en kurs plockas du bort från de övriga instrument du köar till. Undantaget dans och musikalskola som går att kombinera med sång eller instrumentundervisning.

Ibland kan det dröja innan man får börja hos oss. Då placeras du i kö. Vi hör av oss så snart det finns en plats ledig och arbetar intensivt med att skapa plats för fler elever hos oss.

Avgiftsfri undervisning

Undervisningen är avgiftsfri men det tillkommer kostnader för spelbok.
Att delta i en orkester eller ensemble kostar inget extra.

Att hyra instrument

Vissa instrument kan vi hyra ut från kulturskolan. Till exempel blåsinstrument, stråkinstrument och dragspel. Det kan vi göra under de första åren sedan bör eleven själv köpa eller hyra ett instrument från någon musikfirma.

Instrumenthyran är 150 kronor per termin.

Uppdaterad: Sidansvarig: Hans Garneij

Kontakt

Kramfors kulturskola
Daniel Jonsson, Enhetschef
Tel: 0612-804 25

Expedition
Tel: 0612-804 26

Besöksadress
Ringvägen 15, Kramfors

Postadress
872 22 Kramfors

kulturskolan@kramfors.se

facebook.com/kramforskulturskola Länk till annan webbplats.