Autogiro och e-faktura

Du kan enkelt betala dina fakturor från kommunen via autogiro. Det är kostnadsfritt att ansluta sig och fakturabeloppet dras automatiskt från ditt bankkonto på bestämd dag.

Du som har Kivra kommer att få fakturan till din digitala brevlåda. Du som inte har Kivra får istället fakturan hemskickad som vanligt. Av räkningen framgår att den kommer att betalas via autogiro. Stämmer uppgifterna på räkningen behöver du inte göra mer än att se till att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen.

Du kan betala alla fakturor från Kramfors kommun via autogiro, till exempel:

  • barnomsorg
  • äldreomsorg
  • vatten och renhållning
  • kulturskolans avgifter.

Att ansluta sig till autogiro är kostnadsfritt men du måste lämna ett medgivande om att pengar för betalning av dina räkningar från Kramfors kommun tas ut från ditt bankkonto.

Medgivande till autogiro

Ditt medgivande lämnar du enklast i vår e-tjänst.

Du kan också fylla i och skicka in en anmälningsblankett. För att få en anmälningsblankett kontakta Catharina Nyberg, se Kontakt.

Fakturor till Kivra

Från och med 1 maj får du som privatperson alla kommunens fakturor till din digitala brevlåda i Kivra om du har en sådan. Har du e-faktura så kommer fakturan även fortsättningsvis att gå dit.

Betala med e-faktura

Vi erbjuder dig som är ansluten till en internetbank att betala dina räkningar till oss med e-faktura.

Tjänsten innebär att räkningen elektroniskt skickas till din internetbank. När du loggar in på din internetbank har du information om att det finns en räkning att betala. Klicka på e-fakturan och fakturan kommer upp på skärmen.
Det enda du som kund behöver göra är att kontrollera och godkänna fakturan. Ingen annan kan förändra eller läsa räkningen. Du behöver inte skriva ut fakturan, räkningen lagras elektroniskt hos banken.

Fördelar med e-faktura

Betalningen går säkert fram med angivande av OCR-nummer och bankgironummer utan att du behöver fylla i detta. Du kan läsa och betala dina räkningar var du än befinner dig så länge du har tillgång till en internetuppkopplad dator.

Önskar du betala med e-faktura?

Anmäl dig hos din internetbank. Gå där till Anmälan e-faktura. Leta fram Kramfors kommun bland de företag som kan erbjuda e-faktura. Fyll i uppgifterna.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna Karlström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Tekniska avdelningen
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Catharina Nyberg
catharina.nyberg@kramfors.se
Tel: 0612-800 00