Här hittar du Kramfors kommuns samlade information, frågor och svar om coronaviruset och covid-19. Vi följer aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Senaste uppdatering 24 februari.
Antikroppsprovtagning pausad
Från och med måndag 22 februari är det inte möjligt att provta dig för antikroppar. Region Västernorrlands personal som tidigare har jobbat med antikroppsprovtagning kommer istället att behövas för kommande vaccinationerna mot covid-19.
Våra telefonsamtal är inte bedrägeri
Det förekommer ofta varningar för en ny form av bedrägeri där okända kontaktar äldre personer och erbjuder vaccinationstid. För att bekräfta uppmana den äldre uppge sitt bank-id.
Kom då ihåg att vaccineringen är gratis och frivillig! Den som ska vaccineras gör en hälsodeklaration och en läkare ordinerar.
När det gäller Kramfors kommuns vaccineringar ringer någon från vårt vaccinationsteam dagen innan och berättar att de ska få vaccin. Och vi fterfrågar aldrig bank-id eller liknande.
Kunskap och support i vaccinfrågor
Har du frågor som rör din personliga hälsa kopplat till vaccin - kontakta din hälsocentral.
Region Västernorrland har också en telefonsupport för vaccinationsfrågor.
Telefonnumer 0611- 804 00.
Andra bra källor:
At 1177.se you´ll also find information about covid-19 and the vaccination in other languages than Swedish.
Vaccinationslokaler
När Region Västernorrland öppar upp för vaccinering av allmänheten i fas 2 och vicare sker det i särskilt utsedda lokaler. I Kramfors kommun är dessa:
ställen:
Fortsätt att provta dig vid symptom
Det finns en god kapacitet för provtagning och smittspårning i länet. För att hålla nere smittspridningen så mycket som möjligt är det viktigt att du fortsätter provta dig vid symptom på covid-19.
Numera behövs inte e-legitimation för att boka tid för egenprovtagning utan du kan boka tid på hälsocentralen.
Du som har e-legitimation beställer via 1177 Vårdguiden.
Sammanställning över förbud, råd och rekommendationer
Det kan vara svårt att hålla kolla på vilka förbud, råd och rekommendationer som gäller med anledning av pandemin. Här hittar du en aktuell sammanställning.
Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Från 24 december gäller ytterligare restriktioner för att trycka ned smittspridningen.
Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Det gäller också vid firande av högtider.
Som privatperson är du sedan 14 december skyldig att:
Stanna hemma vid symptom
Har du symtom på covid-19 ska du stanna hemma och testa dig.
Begränsa nya nära kontakter
Håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel
Arbeta hemifrån så ofta du kan
Hålla en god handhygien
Vara försiktig när du besöker personer som är 70+ eller tillhör en riskgrupp
IN OTHER LANGUAGES
Information om de nya nationella råden finns på sex andra språk förutom svenska. De finns dessutom på teckenspråk och lätt svenska.
Information about the new national regulations is to be found in six other languages besides Swedish. See Relaterade länkar.
Idrottsanläggningar och simhallar
Idrottsanläggningar, till exempel ishallar och idrottshallar, hålls stängda till och med 7 mars med undantag för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Alla omklädningsrum hålls stängda.
Enstaka matcher för ungdomar födda 2005 och senrae tillåts efter bedömning av fritidschefen.
Kommunens simhallar är stängda till och med 7 mars med undantag för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 och senare och de skolor som fortsätter sin simundervisning samt simskola.
Biblioteket
Kramfors bibliotek är stängt som samlingslokal, men erbjuder service med möjlighet att reservera, lämna och låna böcker vid entrén. Bokbussen kör enligt schema med plexiglas-skydd och strikta rutiner. Även boken kommer-servicen fungera som vanligt (kassar lämnas utomhus) samt meröppet vid biblioteket i Ullånger med inpasseringsbricka. All programverksamhet såsom sagostunder och språkcaféer är inställda.
För mer information, se bibliotekets webbplats. Beslutet gäller till 7 mars.
Konsthallen
Kramfors konsthall är stängd. Beslutet gäller till den 7 mars.
Kulturskolan
Kulturskolan är öppen för ämneskurser och mindre framträdanden på den egna skolan. All extern verksamhet, till exempel konserter, uppspel och vernissage, är inställd. Beslutet gäller till och med 7 mars.
Öppna förskolan
All verksamhet vid öppna förskolan ställs in till och med den 7 mars.
Begränsad samåkning i färdtjänsten
För att skapa en trygg resa för våra äldre och minska risken för smittspridning förlänger vi beslutet om hur många som får åka samtidigt i färdtjänst bilar. Max en passagerare i taxibil och max två i specialfordon gäller fram till den 31 maj.
Kommunala boenden
Vi avråder starkt från besök på våra boenden.
Fortsätt hålla kontakten med dina anhöriga via telefon. Det finns också möjlighet att mötas digitalt.
Om det finns särskilda skäl till ett fysiskt besök ber vi dig kontakta boendet så hjälper vi till att genomföra en säker träff.
Undvik fysiska möten i våra verksamheter
Med anledning av den nuvarande situationen med smittspridning och skärpta allmänna råd vill vi be dig som medborgare att undvika fysiska besök hos oss just nu. I kundtjänsten Kom in får max fem besökare vistas samtidigt.
Vissa bokade besök hos exempelvis socialtjänsten omfattas inte av detta utan är fortfarande möjliga att genomföra på plats. Ta kontakt med den du ska träffa och lyssna av innan mötet.
Länets statistik och fakta om covid-19
På följande länk du läsa antal bekräftade fall, antal som vårdas samt antal avlidna. Det finns även information om antal analyserade prover.
Aktuellt läge i Västernorrland (Region Västernorrland)
Krisledningsgrupp möts regelbundet
Kommunen har haft den centrala krisledningsgruppen aktiverad under hela våren. Krisledningsgruppen leds av kommundirektör Peter Carlstedt och samordnar alla beslut och all kommunikation kring coronaviruset och covid-19 . Från och med mitten av juni ingår krisledningsarbetet som en del i det ordinarie ledningsarbetet förutom inom välfärdsförvaltningen som har sin krisledning aktiverad. Om läget förändras kan den centrala krisledningsgruppen snabbt aktiveras igen.
Vi följer Folkhälsomyndighetens och smittskyddsläkaren för Region Västernorrlands instruktioner för hantering av Covid-19.
Dela endast bekräftad information
Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information. Följande källor är säkra att följa:
Se direktlänkar under Relaterade länkar.
Official information on the Covid-19 pandemic
krisinformation.se
Written information from Folkhälsomyndigheten
You also find a few broschures under Relaterade dokument.
Af Soomaali — Somaliska
Adigu ilaali naftaada, dadka kalena ka ilaali in cudurku ku faafo.
العربية - Arabiska
هكذا تحمي نفسك والآخرين من انتشار العدوى
فارسى — Persiska
این چنین شما و دیگران خود را از شیوع عفونت محافظت میکنید
ትግርኛ — Tigrinja
ብኸምዚ ነብስናን ንኻልኦትን ካብ¨ ሕማም ምትሕልላፍ ንከላኸል
Teckenspråk, syntolk och lätt svenska
Länk till teckenspråkstolkad, syntolkad och lättläst information (krisinformation.se)
Stanna hemma när du är sjuk
För den som bor med någon som blir sjuk
Källa: Folkhälsomyndigheten
I Västernorrland kan provtagning för pågående covid-19-infektion av allmänhet göras via egenprovtagning. Du loggar in via 1177.se och bokar provtagningsmaterial som ett symtomfritt ombud hämtar ut på ett valt utlämningsställe.
Egenprovtagning i 1177 Vårdguiden
Du som har någon form av symtom på covid-19, har fyllt 6 år och har ett utsett ombud kan beställa provtagningsmaterial för att göra egenprovtagning. Du beställer egenprovtagning genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster.
Läs om Egenprovtagning för covid-19 Västernorrland.
Provtagning via hälsocentral eller vårdcentral
Om du saknar e-legitimation kan du kontakta din hälso/vårdcentral. De gör då en medicinsk bedömning om du kan få ta provet på plats på hälsocentralen i stället. Det är just nu prioriterat för vård och omsorgspersonal och blåljuspersonal (polis, ambulans, räddningstjänst och SOS Alarm) i första hand när det gäller provtagning via hälsocentral/vårdcentral.
Antikroppsprovtagning
Från och med måndag 22 februari är det inte möjligt att provta dig för antikroppar. Region Västernorrlands personal som tidigare har jobbat med antikroppsprovtagning kommer istället att behövas för kommande vaccinationerna mot covid-19.
Kramfors kommuns uppdrag
Det är Region Västernorrland som ansvarar för vaccineringarna, men även kommunerna har uppdrag. Detta gäller för Kramfors kommun:
Region Västernorrland ansvarar för alla andra, även omsorgstagare som har hemtjänst men som själva kan ta sig till en vaccinationsplats. Vårdpersonal vaccineras av Region Västernorrland.
Arbetsgång
Alla som tackat ja kontaktas för samtycke och information närmare det aktuella vaccinationsdatumet. Man får bland annat fylla i en hälsoblankett. Om en omsorgstagare inte kan företräda sig själv, kontaktas anhöriga eller gode män.
Arbetet med att vaccinera sker systematiskt. I princip alla som tackat ja och varit vid god hälsa har fått båda doserna vid våra särskilda boenden. Takten för de övriga grupperna beror på vilken tilldelning av vaccin vi får.
Kramfors kommun följer de nationella prioriteringsordningarn vid vaccinering inom våra verksamheter. Se längre ned.
Lägesbild
Tisdag den 5 januari startade vaccineringen mot covid-19 i Kramfors kommun. I mitten av februari kan vi konstatera att nästan alla som tackat ja och utifrån hälsotillstånd kunnat vaccineras på våra särskilda boenden har fått dos 2.
Den som på grund av infektion eller något annat som förhindrade vaccinationen får ett förnyat erbjudande när tillfälle ges.
Arbetet har gått vidare till omsorgstagare inom hemtjänst och hemsjukvård som har behov av att vaccineras i hemmet samt närstående i samma hushåll.
Nationell prioriteringsordning för vaccinering
Fas 1
Särskilda boenden/personer med hemtjänst och hemsjukvård
Vård- och omsorgspersonal
Hushållskontakter
Fas 2
65 år och äldre
Vissa medicinska riskgrupper (dialys och transplanterade) samt deras hushållskontakter
Hälso- och sjukvårdspersonal samt omsorgspersonal
Fas 3
60-64 år
18-59 år med medicinsk riskökning
Personer med svårigheter att följa råd om smittskyddande åtgärder
Fas 4
Övriga 18-59 år
Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats
Här hittar du mer information
Frågor och svar kring vaccinering (SKR)
Borttagen rekommendation för äldre
Folkhälsomyndigheten har tagit bort rekommendationen om att personer som är 70 år och äldre bör undvika kontakter med andra. Orsaken är att undvika att människor drabbas av psykisk ohälsa på grund av ensamhet.
Förändringen gör att det nu blir särskilt viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de allmänna råden för att förhindra spridning av covid-19.
Ersättning till riskgrupper
Regeringen har beslutat om tillfällig ersättning för personer i riskgrupper som riskerar att bli allvarligt sjuka av covid-19. Beslutet gäller den som har en anställning och som helt eller delvis måste avstå från att arbeta för att undvika att smittas på jobbet.
Läs mer på forsakringskassan.se
Någon att tala med
Känner du oro, är ensam och behöver du någon att tala med? Då har Röda Korset en stödtelefon, 0771-900 800. Du som är över 65 år kan också vända dig till Äldrelinjen 020-222 223. Du som är under 25 år kan chatta med Röda Korsets jourhavande kompis.
Kommunens förskolor håller öppet och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta gäller:
Var noga med bedömningen av ert barns allmäntillstånd. Barnet behöver orka en hel dag på förskolan.
Med anledning av att smittspridningen fortsätter att öka vädjar vi, trots ovanstående, till ALLA som har möjlighet att hålla sina barn hemma eller minska tiden på förskolan, att göra det.
Grundläggande information
Oavsett om man är barn eller vuxen är det viktigt att vara hemma vid sjukdomssymptom, vara noggrann med handtvätt, hålla avstånd och så vidare.
I alla förskolor och skolor är städrutinerna uppdaterade efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och verksamheten anpassad på olika sätt.
Tyvärr kan någon drabbas ändå. Om det är ett barn/en elev/studerande eller personal, som konstaterats ha Covid-19, måste aktuell lagstiftning följas, till exempel sekretesslagen. Det betyder att verksamheten inte får informera om vem som drabbats eller av vilken anledning någon är frånvarande.
Bildningsförvaltningen har dialog och samråd med Regions Västernorrlands smittskyddsenhet. Om smittskyddsenheten bedömer att ytterligare åtgärder, förutom Folkhälsomyndighetens rekommendationer, är nödvändiga kommer dessa att genomföras.
Vanliga frågor och svar
Här kan du läsa hur vi agerar om det skulle förekomma fall av covid-19 i någon av våra verksamheter. Vi ger också svara på några av de vanligaste frågorna som ställs till oss.
Öppna förskolan
Med anledning av de skärpta allmänna råden ställs Öppna förskolan in fram till den 21 februari.
Högstadiet ska hållas öppet så långt det är möjligt
Regeringen har tidigare gett högstadieskolornas huvudmän ökad möjlighet att bedriva distans- eller fjärrundervisning. Denna åtgärd ska dock användas om inte övriga smittskyddsåtgärder är tillräckliga, huvudtesen är att högstadiet ska hållas öppet så långt det går.
Symptomfria barn med sjuka anhöriga ska stanna hemma
Från och med tisdag 1 december lyder Folkhälsomyndighetens rekommendation att symptomfria elever i förskolan och grundskolan som bor tillsammans med en eller flera personer med dokumenterad covid-19 ska stanna hemma.
Hur länge man ska vara hemma kan variera, men vi hänvisar till regionens smiddskydd i varje enskilt fall.
Grundläggande information
Oavsett om man är barn eller vuxen är det viktigt att vara hemma vid sjukdomssymptom, vara noggrann med handtvätt, hålla avstånd och så vidare.
I alla förskolor och skolor är städrutinerna uppdaterade efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och verksamheten anpassad på olika sätt.
Tyvärr kan någon drabbas ändå. Om det är ett barn/en elev/studerande eller personal, som konstaterats ha Covid-19, måste aktuell lagstiftning följas, till exempel sekretesslagen. Det betyder att verksamheten inte får informera om vem som drabbats eller av vilken anledning någon är frånvarande.
Bildningsförvaltningen har dialog och samråd med Regions Västernorrlands smittskyddsenhet. Om smittskyddsenheten bedömer att ytterligare åtgärder, förutom Folkhälsomyndighetens rekommendationer, är nödvändiga kommer dessa att genomföras.
Folkhälsomyndighetens vägledning för testning av barn och unga
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barn och unga i grundskola (F-9) med symptom på covid-19 testas. Målsättningen är en snabbare återgång till förskoleklass och skola för barn som inte är smittade av coronaviruset.
Här kan du läsa vad som gäller
Vanliga frågor och svar
Här kan du läsa hur vi agerar om det skulle förekomma fall av covid-19 i någon av våra verksamheter. Vi ger också svara på några av de vanligaste frågorna som ställs till oss.
Kulturskolan
Så långt det är möjligt återgår Kramfors kulturskola till vanlig undervisningsverksamhet i grundskolan den 1 februari. Det innebär att kulturskolans lärare åter börjar undervisa i kommunens skolor.
Undervisning på plats där man träffar eleverna fysiskt (även kallad närundervisning) sker dock enbart om det finns förutsättningar att bedriva en smittsäker verksamhetatt göra det under smittsäkra former. Vissa elever kan därför få fortsätta med distansundervisning till dess att närundervisningen är säker att genomföra.
Kulturskolans externa verksamhet, till exempel konserter, uppspel och vernissage, är inställda. Det senare beslutet gäller till och med 21 februari.
Gymnasiet återgår gradvis till undervisning på plats
Rekommendationen om undervisning på distans inom gymnasieskolan ersätts med en rekommendation om att komplettera distans- och fjärrundervisning med närundervisning (på plats i skolan).
Kulturskolan
Så långt det är möjligt återgår Kramfors kulturskola till vanlig undervisningsverksamhet i grundskolan den 1 februari. Det innebär att kulturskolans lärare åter börjar undervisa i kommunens skolor.
Undervisning på plats där man träffar eleverna fysiskt (även kallad närundervisning) sker dock enbart om det finns förutsättningar att göra det under smittsäkre former. Vissa elever kan därför få fortsätta med distansundervisning till dess att närundervisningen är säker att genomföra.
Kulturskolans externa verksamhet, till exempel konserter, uppspel och vernissage, är inställda. Det senare beslutet gäller till och med 21 februari.
Om barn, elev, studerande, personal har konstaterad covid-19
Det är lätt att bli orolig om man hör att det finns covid-19 i ens närhet. Kramfors kommuns verksamheter följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Här kan du läsa vad som gäller
När familjemedlemmar insjuknar
Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska elever på gymnasiet stanna hemma från skolan när en familjmedlem diagnosticeras med covid-19, även om hen själv är symptomfri.
Hur länge man ska vara hemma kan variera, men vi hänvisar till regionens smiddskydd i varje enskilt fall.
Ungdomar berättar om fjärrundervisning
Fem elever vid våra gymnasieskolor fick under vårterminen berätta om sina tankar, känslor och upplevelser kring fjärrundervisning.
Vaccinering mot covid-19
Du som vill vet mer om vaccinering mot covid-19 uppmuntras att ta del av informationen som finns fliken Vaccinering.
Stark avrådan från besök vid våra äldreboenden
Smittspridningen av covid-19 ökar i landet och i vår kommun. Vi gör allt vad vi kan för att hålla viruset borta, därför avråder vi starkt från besök på våra boenden.
Fortsätt hålla kontakten med dina anhöriga via telefon. Det finns också möjlighet att mötas digitalt.
Om det finns särskilda skäl till ett fysiskt besök ber vi dig kontakta boendet så hjälper vi till att genomföra en säker träff.
Stoppa smittan – avstå besök!
Vaccinering mot covid-19
Du som vill vet mer om vaccinering mot covid-19 uppmuntras att ta del av informationen som finns fliken Vaccinering.
Basala hygienrutiner
Personal som arbetar i hemtjänst och hemsjukvård i Kramfors kommun använder basala hygienrutiner, vilket är det grundläggande skyddet mot smittspridning. Basal hygien omfattar handhygien och användning av arbetskläder, skyddshandskar och skyddskläder.
För närvarande är tillgången till skyddsutrustning som till exempel visir god och dessa ska användas av personalen vid kontakt med brukare.
Här hittar du som driver företag information och svar på vanliga frågor. Kramfors kommun har bland annat gått ut med ett stödpaket för att underlätta för lokala näringsidkare, som du kan läsa mer om. Vi tipsar även om bra stöd som ges av olika aktörer i länet och nationellt.
Covid-19-lagen
Den tillfälliga pandemilagen är en så kallad ramlag och gör det möjligt för regeringen att fatta beslut om vissa smittskyddsåtgärder. Som ett första steg har beslut fattats om bindande regler för gym, sportanläggningar, badhus, butiker, gallerior och platser som hyrs ut för privata sammankomster.
Reglerna innebär bland annat:
Det är verksamheterna som ansvarar för att regelverken följs. Tillsynsmyndighet här landets länsstyrelser. Det är verksamheten som kan förläggas med vite eller behöva stänga, som privatperson kan du inte bli skyldig att betala böter om det är trångt på något ställe. Men precis som vanligt gäller att alla måste ta eget ansvar.
Fritid
Idrottsanläggningar, till exempel ishallar och idrottshallar, hålls stängda till och med 21 februari med undantag för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Omklädningsrum är inte öppna.
Simhallar hålls stängda till och med 21 februari med undantag för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 och senare och de skolor som fortsätter sin simundervisning samt simskola.
Alla tränings- och badkort pausas.
Kultur
Kramfors konsthall är stängd. Beslutet gäller till 21 februari.
Föreningsstöd under pandemin
För att stärka upp vårt viktiga föreningsliv har ett tillfälligt ekonomiskt stöd omfattande en miljon kronor inrättats för ideella föreningar att söka under coronapandemin. Ett beslut som fattats av kommunstyrelsen.
Stödet är uppdelat i tre ansökningsperioder och kommer att fördelas mellan föreningar som uppfyller kraven.
Kramfors bibliotek erbjuder service med möjlighet att reservera, lämna och låna böcker vid entrén. Bokbussen kör enligt schema med plexiglas-skydd och strikta rutiner. Även boken kommer-servicen fungera som vanligt (kassar lämnas utomhus) samt meröppet vid biblioteket i Ullånger med inpasseringsbricka. All programverksamhet såsom sagostunder och språkcaféer är inställda.
För mer information, se bibliotekets webbplats. Beslutet gäller till 21 februari.
Övrigt:
Det går att låna om böckerna på Kramfors biblioteks webbplats eller genom att ringa.
Publiktak på åtta personer
Från och med tisdag den 24 november är det som huvudregel förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare i Västernorrland.
Länsstyrelsen har också beslutat om ett undantag för sammankomster som hålls med anledning av dödsfall, om antalet deltagare inte är fler än 20. Undantaget innebär att det blir möjligt att hålla begravningsgudstjänster, urnsättning och motsvarande. Undantaget är tillämpligt oavsett vilken trosinriktning det är fråga om.
Förbud, råd och rekommendationer
Hos krisinformation.se hittar du en sammanställning av de förbud, råd och rekommendationer som gäller dig som individ just nu med anledning av pandemin.
Läsa sammanställningen över vad som gäller just nu, krisinformation.se
På följande sida hittar du som känner oro med anledning av corona svar på vanliga frågor om vart du kan vända dig för att få stöd.
Kunder och medborgare rekommenderas att i första hand ta kontakt med oss via telefon eller e-post. Vi avråder från fysiska besök.
Post till kommunen kan lämnas i den silverfärgade brevlådan bredvid kundtjänstens entré på Torggatan 2. Se till att brevet är ordentligt förslutet och att mottagarens namn står tydligt på kuvertet.
Har du behov av att påminna om vikten av att hålla avstånd i din verksamhet och dina lokaler? Här finns ett antal anslag som du kan välja bland!
Barn och ungdomar hör dagligen nyheter om det nya coronavirust och sjukdomen covid-19, vilket kan skapa osäkerhet och oro. Som vuxen har du en viktig uppgift att trygga, lugna och stärka barnets känsla av kontroll.
Här är några länkar till bra webbplatser som kan ge dig stöd och inspiration till samtalen:
Länstrafiken Din Tur har särskilda rutiner som kan vara bra att känna till för dig som åker kollektivt. Munskydd rekommenderas från den 7 januari 2021 för den som åker vardagar klockan 7-9 och 16-18 och är född 2004 eller tidigare.
I första hand är det resenären själv som ansvarar för att ha med sig eget munskydd.
DinTur har också utlämningsställen där resenärer som kan visa upp en biljett kan hämta ett munskydd. I Kramfors är utlämningsstället Järnvägskiosken på Ringvägen 12. Observera att tillgången på munskydd kan variera och det är inte garanterat att det finns munskydd att hämta.
Under coronapandemin har vi lanserat intervjuserien Malin möter... En serie där kommunalrådet Malin Svanholm (S) möter invånare och medarbetare på hemmaplan för att prata om vardagen i en svår tid.
I berättelserna får vi veta vilka utmaningar som covid-19 innebär, men också ta del av nya idéer som fötts i trängda situationer.
– Jag är imponerad över det stora samhällsengagemang som växt fram under krisen, säger Malin Svanholm.
Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck
Har du frågor du inte hittar svar på? Ring 113 13
Har du frågor om coronviruset och covid-19 som du inte kan hitta svar på här, ring det nationella informationsnumret 113 13 (SOS Alarm).
All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är öppen dygnet runt.
När behöver jag kontakta vården?
De flesta som får covid-19 blir inte svårt sjuka och behöver inte kontakta vården. Men om du känner dig mycket sjuk, ring telefonnummer 1177 eller en vårdcentral.
Har du mycket svårt att andas, ring 112.
Vi bryr oss. Om dig, varandra och alla andra. Det är med stolthet vi berättar om den vackraste av platser som formats av älven, havet, skogen, kulturen, världsarvet Höga kusten och skiftande epoker. Kramfors kommun blickar framåt, mot en framtid där vi fortsätter att generöst säga hej och välkommen hem till oss.
Kramfors kommun, 872 80 KRAMFORS
Telefon: 0612-800 00
E-post: kommun@kramfors.se
Organisationsnummer: 212000-2429
km är Högakustenleden
svenska världsarv finns i Kramfors
mm per år är landhöjningen i Höga kusten
meter är spännvidden mellan Högakustenbrons pyloner
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.