Bönhamn - en av många älskade pärlor

18 augusti 2017

Många skäl att vara stolta

Vi får det bekräftat gång på gång. Höga Kusten är unikt, inspirerande, rogivande, fascinerande. Och älskat.

Nu har svenska folket utsett oss till det tredje vackrast område i Sverige. Höga Kusten har dessutom chans att vinna stora Turismpriset.

 

Känns som en bra besökssommar
Utan att ha årets statisk klar kan vi konstatera att det nog aldrig varit ett sådant tryck i vår kommun någon sommar förut. Boendeplatser har tagit slut, restauranger och caféer har haft all time high och köerna i våra butiker har ringlat långa.

För att inte tala om den trafik som rått ute i våra skogar. Parkeringarna i nationalparken Skuleskogen har varit fullpackade redan tidigt på morgonen och alla utsiktsberg har lockat mängder av besökare.

Nummer 3 i Sverige
I en nyligen gjord undersökning har 2500 svenskar fått svara på olika frågor om samhällsutveckling. Där visar det sig att svenskarna rankar oss som tredje vackraste område i landet. Slagna av Stockholms skärgård och Gamla Stan, men med jättar som Bohuskusten och Siljan bakom oss. (www.allehanda.se/vasternorrland/hoga-kusten-hamnar-i-topp-tre-nar-sveriges-vackraste-platser-utses Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

Sverigefinal om fint pris
Höga Kusten är dessutom i Sverigefinal i slaget om det stora Turismpriset, som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman.
(www.hkdest.se/sv/artikel/hoga-kusten-kan-vinna-stora-turismpriset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ann-Cathrin Granbäck
Kommunikatör
0612-801 07
anncathrin.granback@
kramfors.se