05 februari 2021

Gymnasieungdomar kan delta i idrotts- och fritidsaktiviteter

Folkhälsomyndigheten öppnar nu upp för att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter. Det positiva med ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de allmänna råden.

Samtidigt fortsätter regeringen att uppmana kommunerna att hålla icke nödvändiga verksamheter stängda till och med den 21 februari.

Kramfors kommun fattade därför igår följande beslut:

Idrottsanläggningar och simhallar
Idrottsanläggningar, till exempel ishallar och idrottshallar, hålls stängda till och med 21 februari med undantag för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Alla omklädningsrum hålls stängda.

Kommunens simhallar är stängda till och med 21 februari med undantag för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 och senare och de skolor som fortsätter sin simundervisning samt simskola.

Biblioteket
Kramfors bibliotek är stängt som samlingslokal, men erbjuder service med möjlighet att reservera, lämna och låna böcker vid entrén. Bokbussen kör enligt schema med plexiglas-skydd och strikta rutiner. Även boken kommer-servicen fungera som vanligt (kassar lämnas utomhus) samt meröppet vid biblioteket i Ullånger med inpasseringsbricka. All programverksamhet såsom sagostunder och språkcaféer är inställda.

För mer information, se bibliotekets webbplats. Beslutet gäller till 21 februari

Konsthallen
Kramfors konsthall är stängd. Beslutet gäller till den 21 februari.

Kulturskolan
Kulturskolan är öppen för ämneskurser och mindre framträdanden på den egna skolan. All extern verksamhet, till exempel konserter, uppspel och vernissage, är inställd. Beslutet gäller till och med 21 februari.

Öppna förskolan
All verksamhet vid öppna förskolan ställs in till och med den 21 februari.

Läs mer:
www.kramfors.se/coronavirus

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt
Kommundirektör
peter.carlstedt@kramfors.se