27 maj 2021

Vi satsar på rökfria miljöer

Den nya tobakslagen har gett oss fler rökfria utomhusmiljöer. Det innebär att barn och vuxna kan vistas nästan överallt utan att besväras av rök. Under 2021 lägger vi extra fokus på detta genom att delta i Folkhälsomyndighetens kampanj ”Rökfri miljö”.

Tobaksfria dagen
Första delen av vår kampanj startar i samband med Tobaksfria dagen 31/5, som främjar alla barns rätt till en tobaksfri framtid. Vi fokuserar på lekplatser och idrottsanläggningar och detta kommer att synas på webben, i våra sociala media kanaler, skyltning på lekplatser och idrottsanläggningar.

Tobaksfri Duo
Vi kommer även att dela ut priser till dem som vunnit i lottdragningen bland barn och ungdomar som valt att delta i Tobaksfri Duo 2020-2021.

I Kramfors kommun bedrivs ett förebyggande arbete mot tobak och bruk av tobaksprodukter. Ett exempel på detta är att skolan tillsammans med folktandvården använder sig av Tobaksfri Duo, en förbyggande metod mot tobaks och nikotinbruk och för en god tandhälsa.

Skolan tillsammans med kommunens folkhälsoutvecklare och tillsynsansvarig hos miljö o bygg, driver även ett arbete med att hålla skolgårdarna rök och tobaksfria och kommunorganisationen tillämpar rökfri arbetstid.

Mer information:
Vill du vara med och bidra till en tobaks- och nikotinfri framtid för våra barn?
Då kan du läsa mer om det här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer om kampanjen Rökfri miljö?
Följ denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eller läs mer om Tobaksfri Duo Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Elisabeth Svanberg
Folkhälsosamordnare
0612-801 92
elisabeth.svanberg@
kramfors.se