Fotograf Erik Engelro

03 juni 2022

Prins Nicolas inviger upptäckarparken vid Skuleberget

Den 21 juni besöker Prins Nicolas, hertig av Ångermanland, H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Chris O´'Neill Skuleberget. Prins Nicolas inviger då upptäckarparken samt får en guidning vid naturum Höga Kusten.

När Prins Nicolas föddes 2015 fick han titeln hertig över landskapet Ångermanland. Ett landskap som tidigare varken haft hertig eller hertiginna.

– Vi välkomnar Prins Nicolas och hans familj till Ångermanland, Höga Kusten och Kramfors. Hoppas prinsen får en lekfull dag i sitt hertigdöme, säger Malin Svanholm (S) kommunstyrelsens ordförande.

Upptäckarparken en dopgåva

I samband med Prins Nicolas dop år 2015 överlämnade Länsstyrelsen i Västernorrland upptäckarparken som dopgåva.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Prinsen och hans familj för att officiellt inviga upptäckarparken. Jag hoppas att det blir ett minnesfullt tillfälle för Prinsen, som både väcker leklust och nyfikenhet till att lära och utforska mer av Höga Kusten och Ångermanland, säger landshövding Berit Högman.

Upptäckarparken som stod klar 2017 är en satsning för att fördjupa och förbättra upplevelsen för stora och små besökare vid naturum Höga Kusten. Parken inbjuder till lek och är ett pedagogiskt verktyg i att väcka nyfikenhet för världsarvet, landhöjningen och de värden som finns längs med hela Höga kusten.

– Skuleberget i Docksta med omnejd är en av våra unika platser som attraherar många besökare, vi ser verkligen fram emot besöket och att Prinsen får en positiv och minnesvärd upplevelse, säger Susanne Königson, Tillväxt- och näringslivschef.

Program

11.00 Officiell invigning av Upptäckarparken, Skuleberget

Sång med Soul Kids, Domkyrkokören i Härnösand.
Landshövding Berit Högman och Malin Svanholm, Kommunstyrelsens ordförande i Kramfors håller tal.
Lekfull guidning av Anna Carlemalm, föreståndare naturum Höga Kusten.

Besök och guidning naturum Höga Kusten.

Allmänheten är välkomna att medverka under invigningen vid Skuleberget.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se