Efter att bandet klippts så sprutades det konfetti i guld för att förklara motorgården invigd.

27 februari 2022

Ungdomarnas motorgård invigd

Efter drygt två år av planering och slit var det äntligen dags för invigning av den nya motorgården på Vallen. Över 100 personer var på plats för att titta runt i lokalerna och prata med ungdomarna som var oerhört stolta och glada över sitt arbete med motorgården.

Ballonger med snöre

Som sig bör vid invigningar fanns det ballonger på plats vid entrén till motorgården.

Folksamling vid entren till motorgården.

Över 100-talet personer i olika åldrar hade sökt sig till Vallen för att medverka vid invigningen av Young Wheels motorgård.

3 kvinnor som grillar hamburgare

Vid entrén hade Nora Martin, Zanna Elfving och Lena Billström fullt upp med att grilla hamburgare till alla besökare som kom för att se invigningen.

Man vid en Vältebild

Evert Strindin från MHF fanns på plats för att visa en Vältebil. Den som ville prova hur det känns att sitta upp och ned i en bil kunde få göra det. - Det är så kul att ungdomarna kontaktade oss, vi kommer fortsättningsvis hålla kurser och ge dem som vill möjligheten att ta ett körkort för att kunna hantera Vältesbilen, berättar Evert.

Vältesbil upp och ner

Flera besökare testade att hänga upp och ned i bilen.

En motorhuv öppen

Ett stort intresse bland ungdomarna på gården är att skruva i motorer, och här har kan de umgås och göra det tillsammans.

2 ungdomar

Lovisa Styrman, Filip Jonsson och Max Harlestedt hade rest från Sollefteå för att vara med på invigningen.

2 killar i bilspelssimulator

Damien Ohrsel i en så kallad "drifting simulator". Hugo Henriksson berättade att man kan ställa in olika miljöer i spelet, väder, länder sträckor med mera.

6 ungdomar i en brun skinnsoffa

Några av de ungdomar som gläds åt en egen motorgård där de kan umgås och hålla på med sitt gemensamma intresse motorer. Från vänster Algot Sjölin, Leo Bolin, Leon Sånesson, Alvin Kleva, Elias Andersson och Neo Byström

Flera ungdomar och Malin Svanholm med ett band som ska klippas

Malin Svanholm, kommunstyrelsens ordförande, berättar om det fantastiska arbete som ungdomarna varit delaktiga i för att få till motorgården.

Banderoll för Young Wheels
Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se