Placeholder
30 november 2022

Klart med ny detaljplan för Babelsberg

Kommunfullmäktige har beslutat om en ny detaljplan för Babelsbergsområdet. Planen gör det möjligt att bygga flerbostadshus samtidigt som ny gång- och cykelväg byggs i bevarade grönområden.

I den nya detaljplanen för Babelsberg bevaras skogen för att fortsätta vara en grön oas för besökare och de boende i staden. En gång- och cykelväg kommer att byggas från Drottninggatan upp på berget för att öka rörligheten mellan centrum, skola och resecentrum.

– Det är en viktig del när vi bygger framtidens Kramfors. Vi ser att läget har potential så jag är glad och förväntansfull att det nu kan byggas fler bostäder samtidigt som den gröna miljön och kulturmiljön bevaras mitt i centrum, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Klart för nybyggnation

På fyra platser inom planområdet möjliggör kommunen för nybyggnation av flerbostadshus och nästa steg i utvecklingen är att stycka av och sälja de nya bostadsfastigheterna. Kommunen tar fram en markanvisning där området säljs in och byggherrar kan anmäla sitt intresse. När första spadtaget blir återstår att se.

Information om planen

Planen börjar gälla tre veckor efter den dag beslutet annonserades på kommunens digitala anslagstavla. Om den överklagas gäller den först när det finns ett slutligt beslut om planen. Beslutet kan bara överklagas av de som tidigare lämnat synpunkter på planprocessen och de har fått meddelande om detta.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Charlotte Karlsson

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04

malin.svanholm@kramfors.se