Servicebostad

Servicebostad är ett bostadsalternativ för dig som på grund av din funktionsnedsättning inte kan bo själv, men som samtidigt lever självständigt och klarar av mycket på egen hand.

Att bo i en servicebostad

En servicebostad är ett mellanting av att bo självständigt och att bo i en gruppbostad.

Boendet

En servicebostad består av ett antal lägenheter inom samma bostadsområde. Du möblerar och inreder din lägenhet som du själv önskar. I närheten finns en gemensamhetslokal för social samvaro och aktiviteter.

Stöd och service

Tillsammans med personal gör ni upp en plan för hur stödet ska utformas efter dina behov, önskemål och intressen. Personal besöker dig på bestämda tider och du har även möjlighet att ringa vid behov.

Personal

Personal finns tillgänglig dygnet runt och håller till i en lokal i området.

Vem har rätt till servicebostad?

En gruppbostad är ett bostadsalternativ för dig som har en funktionsnedsättning och som har ett visst behov av stöd och hjälp i vardagen.

Så här ansöker du

Om du har frågor eller vill ansöka om insatsen servicebostad kontaktar du en LSS-handläggare via kommunens kundtjänst, se Kontakt.

Efter ansökan

Efter att du har ansökt kommer en bedömning att göras för att fastställa din rätt till stöd, därefter kommer du att få ett beslut. Du har rätten att själv bestämma om du vill ta emot det erbjudna stödet eller inte.

Om du inte är nöjd med beslutet har du möjlighet att överklaga och handläggaren kan assistera dig med att skriva ett överklagande. Om du önskar mer information är du välkommen att kontakta någon av våra LSS-handläggare.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se