Ung människa sitter ihopkrupen i gruset vid en vägg.

Stöd och hjälp – för unga i Kramfors

Behöver du stöd eller hjälp? Det finns flera vägar att gå om du har det jobbigt. Det händer de flesta någon gång i livet. Det kan handla om konflikter med andra – hemma, i skolan eller i något annat sammanhang.

Det kan också handla om kriminalitet, missbruk eller andra beteenden som inte är bra för dig eller gör dig illa.

Få hjälp av soc

I filmen "Vad är soc" Länk till annan webbplats. (1 minut) på webbplatsen Koll på soc får du veta mer om vad soc gör och hur dom kan hjälpa dig.

Om du inte har det bra

Om du inte har det bra, det är jobbigt hemma, du kanske inte kan bo kvar hemma, ska bli placerad eller om du känner att du gör saker som inte är bra för dig, då kan du gå in på webbplatsen Koll på soc Länk till annan webbplats., och läsa om vad du kan göra.

För dig som är ny i Sverige

För att få lättläst information om vad socialtjänsten är och gör, klicka på länkarna: Informationsverige.se Länk till annan webbplats. eller Koll på Soc Länk till annan webbplats.

Akut hjälp

På sidan Akut hjälp för barn och ungdom hittar du information om, kontaktuppgifter länkar till oss som jobbar med hjälp och stöd till barn och ungdomar, både hos Kramfors kommun och hos andra organisationer, till exempel BRIS och Röda korsets jourhavande kompis.

SOS Alarm – ring 112

Ring larmnummer 112 för omedelbar hjälp i en nödsituation. Via SOS Alarm når du, dygnet runt, polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontakt
Socialtjänsten, Mottagningen
Tel: 0612-802 06