Ung människa sitter ihopkrupen i gruset vid en vägg.
Knappen används för att lämna sidan snabbt

Stöd och hjälp – för unga i Kramfors

Behöver du stöd eller hjälp? Det finns flera vägar att gå om du har det jobbigt. Det händer de flesta någon gång i livet. Det kan handla om konflikter med andra – hemma, i skolan eller i något annat sammanhang.

Det kan också handla om kriminalitet, missbruk eller andra beteenden som inte är bra för dig eller gör dig illa.

Få hjälp av soc

Filmen " Det här är soc" från Barnombudsmannen (2 minuter), kan du se på denna sida. I filmen får du veta mer om vad soc gör och hur dom kan hjälpa dig.

Om du inte har det bra

Om du inte har det bra, det är jobbigt hemma, du kanske inte kan bo kvar hemma, ska bli placerad eller om du känner att du gör saker som inte är bra för dig, då kan du gå in på webbplatsen Koll på soc, och läsa om vad du kan göra, se länk under rubriken relaterade länkar på denna sida.

Ny i Sverige

Där finns också information för dig som är ny i Sverige och du kan även hitta Barnkonventionen på olika språk. Länken till Koll på soc finns under rubriken relaterade länkar på denna sida.

Akut hjälp

På sidan Akut hjälp hittar du information om, kontaktuppgifter länkar till oss som jobbar med hjälp och stöd till barn och ungdomar, både hos Kramfors kommun och hos andra organisationer, till exempel BRIS och Röda korsets jourhavande kompis. Se rubriken relaterade länkar på denna sida.

SOS Alarm – ring 112

Ring larmnummer 112 för omedelbar hjälp i en nödsituation. Via SOS Alarm når du, dygnet runt, polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Socialtjänsten, Mottagning

Tel: 0612-802 06