Samarbetssamtal

Samarbetssamtal är ett frivilligt och kostnadsfritt stöd för föräldrar som har svårt att kommunicera i frågor om vårdnad, boende och umgänge.

Inför eller efter en separation kan det vara svårt för föräldrar att kommunicera med varandra. Då kan ni kontakta familjerätten för samarbetssamtal. Syftet med samtalen är att ni som föräldrar ska komma överens och hitta fungerande lösningar som grundar sig i det bästa för barnet. Förhoppningen är att föräldrarna genom samarbetssamtal ska kunna lösa sina tvister utanför domstol.

En förutsättning för samarbetssamtal är att båda föräldrarna vill delta. Samtalen är kostnadsfria, journalförs inte och sker under sekretess.

Boka samarbetssamtal

För mer information och tidsbokning kontaktar du familjerätten via kundtjänsten, se Kontakt.

Så går samtalen till

Samtalen leds av en eller två samtalsledare. Dennes roll är att på ett konstruktivt sätt vägleda er genom samtalet och ställa frågor som rör barnets situation. Antal samtalsträffar varierar. För några föräldrapar kan det räcka med ett samtal medan andra är i behov av fler.

Frågor som kan komma att beröras

  • Hur mår barnet?
  • Var ska barnet bo?
  • Gemensam eller enskild vårdnad?
  • Vid enskild vårdnad - hur ser umgänget med den andra föräldern ut?
  • Försörjning för barnet
  • Regler och uppfostran

För dig som vill veta mer om samarbetssamtal kan besöka webbplatsen Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd Länk till annan webbplats. eller läsa mer hos Socialstyrelsen. Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

familjeratten@kramfors.se

 

Familjerätten nås lättast på telefon måndag–fredag klockan 9–10.