Föräldraskapsstöd

Som förälder är du den viktigaste personen i ditt barns liv. På Familjecentralen i Kramfors erbjuds vägledning i frågor som rör barn och unga samt stöd i föräldraskapet. Samtalsstödet är kostnadsfritt och journalförs inte.

Vi vänder oss till familjer i Kramfors kommun med barn mellan 0-18 år. Syftet med samtalen är att stödja föräldrarna i att hitta hållbara lösningar som har sin utgångspunkt i det bästa för barnet. När vi träffas första gången planerar vi tillsammans för kommande tillfällen. Vi erbjuder fem kostnadsfria samtalstillfällen.

Så bokar du tid

Via vår e-tjänst kan du boka tid för ett första samtal.

Om du vill ha mer information om föräldraskapsstöd kan du höra av dig till någon av våra familjebehandlare vid Familjecentralen. För kontaktuppgifter, se Kontakt.

Vi har tystnadsplikt

Vi på Familjecentralen har tystnadsplikt.

Olika former av stöd

Trappansamtal

Barn som upplevt våld inom familjen kan erbjudas stöd. Detta i form av så kallade Trappansamtal, som ger barnet möjlighet att bearbeta upplevelsen.

Brottsoffersamtal

Om ditt barn blivit utsatt för ett brott till exempel i skolan eller på nätet så kan vi erbjuda brottsoffersamtal. Detta ger barn en möjlighet att bearbeta vad de upplevt.

Samarbetssamtal

Vi erbjuder även tidiga samarbetssamtal till föräldrar. De här samtalen kan handla om att undvika en separation eller att separerade föräldrar med barn får stöd i att hitta hållbara lösningar för vad som är bäst för barnet. Samtalen kan exempelvis handla om vårdnad, boende och umgänge eller hur ni som föräldrar kan kommunicera och förstå varandra.

En film där du får möta våra familjebehandlare och veta mer om föräldraskapsstöd.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg

Kontakt

Familjebehandlare
Jennifer Andersson
Tel: 0612-802 32
jennifer.andersson@kramfors.se

Karin Nordén
Tel: 0612-802 71
karin.norden@kramfors.se

Besöksadress
Bruksgatan 12, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se