Foto Ulf Boström

Kramforsskolan 4-6

Kramforsskolan ligger centralt i Kramfors med närhet till buss- och tågstation. Vi har egen gymnastiksal och i anslutning till den en nybyggd skolrestaurang tillika samlingslokal. Klasserna är fördelade i två byggnader, en tegelbyggnad från sjuttiotalet och en gammal stenskola som är kulturmärkt. Vi delar våra lokaler med träningsskolan och grundsärskolan. Inom en kilometer har vi även tillgång till kommunens nyanlagda idrottsplats där det finns möjlighet att vara vid friluftsdagar och andra aktiviteter.

Kramforsskolan är en 4-6 enhet med ca 250 elever. I varje årskurs är det fyra paralleller. Personalen är organiserad i arbetslag efter varje årskurs. I arbetslagen jobbar vi med kollegialt lärande, gemensamma planeringar med eleven i fokus. Vi har fritids tillsammans med anpassade grundskolan för elever som behöver tillsyn efter skolan. Kramforsskolan jobbar aktivt med värdegrundsarbetet och studiero i klasserna vilket är avgörande faktorer för ett bra resultat.

Kramforsskolan är en ackrediterad Erasmusskola, vilket innebär att vi har kontinuerliga utbyten och samarbeten med elever och lärare från andra europeiska länder vilket ger våra elever möjlighet att utveckla sin kommunikativa förmåga på främmande språk, främst engelska. De får också på ett roligt och stimulerande sätt en inblick i andra kulturer och hur skolor fungerar i andra länder i Europa.


Hitta oss på kartan

Den gröna symbolen i kartan visar platsen för skolan.

I kartan kan du zooma in och zooma ut (plus- och minussymboler) samt förflytta dig i kartan med muspekaren. Vill du öppna kartan i helskärmsläge, välj den tredje symbolen från topp. Avmarkera symbolen när du vill lämna helskärmsläget.


Visa kartan i ett eget fönster

Visa karta med alla teman i eget fönster

Via länken under kartbilden når du kartor med olika teman. När du öppnat kartan kan du välja olika teman (vyer) genom att tända och släcka lager i kartan. Se exempelvis menyn i kartan och välj Barn & utbildning och välj att tända och släcka lager i underrubrikerna.

Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Kontakt

Rektor
Nicklas Månspers
Tel: 0612-804 32
nicklas.manspers@kramfors.se

Biträdande rektor
Linda Dahlkvist
Tel: 0612-800 77
linda.dahlkvist@kramfors.se

Kramforsskolans fritidshem
Tel: 0612-80 337
Tel: 070-190 65 10

Fritidslärare
Tel: 0612-80 378
Tel: 073-392 28 14

Rektor fritidshem &
anpassad grundskola
Kajsa Forsgren
Tel: 0612-80 339
kajsa.forsgren@kramfors.se

Postadress
Bruksgatan 3
872 30 Kramfors

Kom in kundtjänst
Tel:0612-800 00
Kommun@kramfors.se