Barn & fritidsprogrammet

Inriktningar

 

  • Fritid och hälsa
  • Pedagogiskt och socialt arbete

Utgångar

 

  • Personal inom idrott och fritidsanläggningar, aktivitetsledare
  • Stöd och service inom funktionsvariationsområdet
  • Barnskötare/elevassistent

Övrig information om programmet

 

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden eller i fritids- och friskvårdssektorn. Inom programmet ska eleverna också ges möjligheter att läsa kurser som förbereder för högskolestudier inom dessa områden.

Flera av de verksamheter som programmet utbildar för innebär arbete med människors hälsa. Därför ska utbildningen leda till att du utvecklar ett hälsofrämjande förhållningssätt. Du ska också utifrån kunskaper om människors lärande och levnadsmiljöer kunna analysera och reflektera över människors olika levnadsvillkor och möjligheter att utvecklas. Utbildningen ska ge dig möjlighet att utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt.

På Ådalsskolan genomför du inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete på olika arbetsplatser, som förskolor och boenden, i form av lärlingsutbildning. Lärlingsutbildning berättigar till ett extra bidrag på 1050 kr/månad.

Följ en elev!

Våga testa och kontakta programansvarig för att följa en elev på gymnasieskolan och känna hur en dag på programmet kan vara!


Uppdaterad: Sidansvarig: Krister Åkerlund