Naturvetenskapsprogrammet

Inriktningar

 

  • Naturvetenskap
  • Naturvetenskap och samhälle

Övrig information om programmet

 

"Allmänbildning som öppnar alla vägar."

"These days, if you are not thinking about the future, you are living in the past."

På NA-programmet studerar du både kemi, biologi, fysik, matematik, samhällsvetenskapliga ämnen och språk, vilket gör det möjligt för dig att söka in på alla högre vidareutbildningar. Du kan bli ingenjör, läkare, lärare, sjuksköterska, journalist, veterinär..."You name it!".

NA-programmet är till för dig som vill ha största möjliga bredd för att kunna studera vidare. Du får också automatisk många s.k. meritpoäng, som ökar dina chanser ytterligar att komma in på din drömutbildning. Inget annat program ger samma behörighet som NA-programmet på Ådalsskolan!

Hur vi jobbar

 

Du får lära dig att ta stort ansvar för dina studier. Du får göra många experiment, temaarbeten och studiebesök. Du tränas i att arbeta i grupp och att redovisa skriftligt och muntlig. Allt detta gör du tillsammans med duktiga och engagerade lärare, som har många års erfarenhet. Du skall alltid känna att vi ställer upp för dig om du varit sjuk, missat något avsnitt eller behöver lite extra stöd. I gengäld kräver vi att du gör ditt bästa!

Idrottsinriktning

 

NA-programmet är ett av två program där du kan få 400 poäng i din specialidrott. I dagsläget finns det flertal elever som valt specialidrott (tennis och fotboll).

Våra inriktningar

 

Ådalsskolan har två inriktningar. Naturvetenskap där du fördjupar dig ytterligare i de naturvetenskapliga ämnena och matematik. Naturvetenskap och samhälle är den inriktningen som ger dig fördjupning i geografi och samhällskunskap, men även ett valfritt naturvetenskapligt ämne.

Uppdaterad: Sidansvarig: Krister Åkerlund

NA

Naturvetenskapsprogrammet

Programansvarig
Peter Ramström

Kontakt
Tel: 0612 - 69 21 84
peter.ramstrom@kramfors.se

Film om Naturvetenskaps-programmet: