Estetiska programmet

Inriktningar

  • Estetik och media
  • Teater med musikalprofil

Övrig information om programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Det betyder att eleverna förbereds för konstnärliga och andra högskoleutbildningar. För det krävs det en stor fördjupning, vilket eleverna får på programmet.

Inriktningen Estetik och media passar dig som vill kommunicera med andra genom att uttrycka dig i film, foto, bild, ljud och grafisk design. Du kommer att få lära dig att arbeta med och förstå hur digitala medier fungerar och hur de ska utformas. Stor vikt läggs vid berättandet och du får också möjlighet att fokusera på någon av de digitala tekniker som du känner mest för. För dig som gillar bild finns möjlighet att teckna och måla både analogt och digitalt. Vi har välutrustade bildsalar och du kan välja Bild och form som individuellt val.

Inriktningen Teater med musikalprofil passar dig som tycker om att stå på scen, spela teater och dramatisera. Du kommer att få lära dig och utveckla tekniker för att gestalta karaktärer och kommunicera med publik. Du får en allsidig utbildning som tränar dig i att tolka både historiska och moderna teaterföreställningar med olika infallsvinklar. Du ges också möjlighet att delta i en musikal!

Elever som gått Estetiska programmet kan söka vidare till högskola eller nyttja sin behörighet att söka till konst eller teaterskolor. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Följ en elev

Våga testa och kontakta programansvarig eller någon av lärarna för att följa en elev på gymnasieskolan och känna hur en dag på programmet kan vara!

Uppdaterad: Sidansvarig: Krister Åkerlund

ES

Estetiska programmet

Programansvarig
Lars Åhlin

Kontakt
Tel: 0612 - 69 21 83
lars.ahlin@kramfors.se

Film om Estetiska programmet: