Vård och omsorgsprogrammet

Programmet för dig som vill arbeta med vård av människor

 

Lärlingsutbildningen inom vård- och omsorgsprogrammet är en yrkesutbildning som vänder sig till dig som vill få huvuddelen av din utbildning på en arbetsplats istället för i skolan.

Utbildningen är en lärlingsutbildning

 

Som lärling tillbringar du i genomsnitt hälften av studietiden på en arbetsplats vilket ger dig värdefull arbetslivserfarenhet, samtidigt som du studerar. På lärlingsplatsen finns en utbildad handledare som tillsammans med skolans lärare kommer att hjälpa och stödja dig under din utbildning. Där lär du dig det mesta inom vårdämnena. Det innebär att du får se alla bitar som ingår i arbetet kring planering, deltagande, problemlösning och utvärdering. Resten av tiden läser du gemensamma ämnen i skolan tillsammans med övriga elever.

Du får en efterfrågad kompetens samtidigt som du får en yrkeserfarenhet. Du får också en chans att visa vad du går för och möjligheter att få arbete efter avslutade studier . Efter avslutade studier kan du arbeta som exempelvis undersköterska, skötare, inom hemsjukvård eller personlig assistent.

Du kan sedan vidareutbilda dig till exempelvis sjuksköterska, arbetsterapeut och logoped.

Uppdaterad: Sidansvarig: Krister Åkerlund