Amanda Edholm, drifttekniker vattenverk

"Avancerad teknik och gott om nya utmaningar…

...då är teamet ovärderligt!

När jag gjorde praktik på vårt vattenverk i ett par omgångar trivdes jag bara bättre och bättre. Rollen var betydligt bredare än jag trodde, med mycket variation, avancerad teknik och gott om utmaningar. I en större stad får man ofta en snävare roll. Det känns inte lika intressant tycker jag. Jag blev erbjuden en tjänst och tackade glatt ja.

Här känner jag att jag gör ett viktigt jobb för kommunens invånare. Vi jobbar med ett livsmedel och det måste helt enkelt vara bra kvalitet. Alla är beroende av dricksvatten och vi strävar alltid efter perfekta vattenvärden.

Jag började på vattenverket 2019 och har ändå inte stött på alla utmaningar som kan uppstå. Saker går sönder, nivån i någon reservoar sjunker, det blir fel på en vattenpump… När jag har beredskap gäller det att kunna lösa allt. Även problem jag inte varit med om så ofta.

Vi är ett litet arbetsteam som hjälps åt i vått och torrt och problemlöser tillsammans. Det spelar ingen roll vad det gäller eller vem som har beredskap – det är alltid okej att ringa och ställa en fråga. Ibland när vi måste hitta en läcka samarbetar vi med rörläggarna, som också är en stor anledning till att vattenverket går bra.

Det har hänt att kommunala djupbrunnspumpar i byarna gått sönder och då riskerar hela byn att bli utan vatten. Pumpen kan sitta på hundra meters djup och vi vill så klart fixa den innan reservoaren är slut. Det spelar ingen roll om det så är tjugo minusgrader eller midsommarafton. Det bästa är om ingen någonsin märker att det varit ett problem. Då känns det bra.


Fler medarbetare i Kramfors kommun

Så här är det att arbeta i Kramfors kommun

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg