Henrik Tjärnberg, miljöarbetare återvinningscentral

"Det är svårt när vissa inte vill lyssna…

…men det är värt det eftersom vi bidrar till ökad hållbarhet."

Vi har en jättebra kontakt med kommunmedborgarna och får mycket positiv feedback om hur rent och snyggt det är på återvinningscentralen. Det som kan vara frustrerande är om någon inte litar på att jag kan mitt jobb och vet vad som ska sorteras hur, men varje gång en nöjd kund åker härifrån och vi har gjort allt rätt för att öka återvinningen gör det mig glad. Vi hjälper både medborgare, företag och industrier att bli av med sitt avfall på rätt sätt. Det blir ju miljönytta i slutänden!

Ibland är det trögt med långa processer inom kommunen, men som nyanställd blev jag glatt överraskad hur tät och bra kontakt vi har med våra chefer och att någon verkligen brydde sig om vad jag tyckte och kände.

Tidigare arbetade jag skift och även varannan helg. Nu har jag ett jobb som underlättar familjelivet och en trygg arbetsgivare. Vill man byta tjänst eller klättra uppåt så finns det många andra tjänster och befattningar att välja mellan. Jobbet är också friare än jag trodde. Jag får mycket frihet under ansvar här och förtroende att ta egna beslut.

Fler medarbetare i Kramfors kommun

Så här är det att arbeta i Kramfors kommun

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg