Amanda Edholm, stödpersonal gruppboende

"Jag önskar mig fler fast anställda kollegor…

...och vill visa dem alla fördelar i yrket.

Efter att ha jobbat som personlig assistent i ett privat bolag hörde jag aktivt av mig till Kramfors kommun. En släkting hade rekommenderat arbete på gruppboende och jag har inte ångrat mitt val. Här är det tryggt, organiserat och med struktur på det mesta. Vi har dessutom jätteroligt på jobbet! Det händer något hela tiden och vi skrattar mycket tillsammans. Om jag någon gång har en dålig dag, då åker jag till jobbet och blir glad.

Här möter jag människor som behöver stöd, på olika nivåer. Det kan vara sociala utmaningar, motoriska utmaningar, eller utmanande beteenden.
Jag känner verkligen att jobbet ger mycket eftersom jag gör skillnad för våra boende. Vi tränar på olika saker för att de ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Det innebär att arbetet blir lösningsfokuserat, individanpassat och helt unikt.

Jag får ofta höra ”Amanda, jag tycker om dig" av de boende. Det är den bästa bekräftelsen. Även de anhöriga är tacksamma för att vi hjälper deras familj, exempelvis med ett läkarbesök.

Min främsta utmaning är att räcka till. Jag skulle behöva dela på mig ibland. Vi har brist på personal och får ofta in nya vikarier. Jag önskar mig fler fast anställda kollegor och tänker att vi behöver lyfta fram de många fördelarna i yrket. Själv kommer jag ibland på mig själv att tänka: Kan det bli bättre? Får jag verkligen betalt för detta? Som när jag tar med någon på promenad och solen skiner. Att bara få stanna upp nere vid Kramforsån och njuta – det är fantastiskt!

Fler medarbetare i Kramfors kommun

Så här är det att arbeta i Kramfors kommun

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg