Jennie Byström, undersköterska hemtjänst

"Vi får allt fler äldre invånare med större behov. Det kan vara tufft…

…men jag känner mig behövd varje dag jag åker till jobbet."

Vi kämpar för att se till att alla får den vård och omsorg de behöver. Men vi får alltid snabbt gehör för att få hjälpmedel som underlättar för oss. Jag skulle säga att alla i hela kedjan spelar en viktig roll; administratörer, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdare. Våra yrkesroller kompletterar varandra för att ge de äldre en tryggare och säkrare vård och omsorg. Ingen är bättre än någon annan. För mig innebär det att jag känner mig behövd varje dag jag åker till jobbet. Jag är så mångas trygghet och säkerhet. För vissa är jag deras enda sociala kontakt.

Jag hade fördomar om att det bara skulle vara stress där man inte har tid för de gamla. Så är det verkligen inte. Jag har alltid tid att ge det lilla extra, att ge trygghet. Framöver är utmaningen att vi blir allt fler äldre och multisjuka och det är svårt att rekrytera ny personal. Jag hoppas att fler upptäcker vilket underbart jobb det här är!

De som styr i Kramfors fattar vad som är viktigt och hur de ska prioritera. De lyssnar på våra idéer kring arbetet och vad vi behöver. Vi erbjuds också möjlighet att studera på halvtid och arbeta halvtid, men med heltidslön. Fantastiskt!

Fler medarbetare i Kramfors kommun

Så här är det att arbeta i Kramfors kommun

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg