Latrin

Du kan kompostera latrin på din egen fastighet eller köpa latrinkärl och beställa hämtning. Vid egen kompostering krävs att anmälan görs, du finner länk till detta i menyn för Relaterade e-tjänster på denna sida.

Vad ska läggas i tunnan?

Latrintunnan får endast innehålla sådant som vanligtvis spolas ner i toaletten (urin, avföring och toalettpapper). Tänk på att tunnan ska förslutas och rengöras på utsidan innan den ställs ut för hämtning.

Vad får inte läggas i tunnan?

Det är viktigt att latrinbehållaren inte kläs med säckar på insidan (inte heller bionedbrytbara påsar) eller innehåller plastpåsar eller annat avfall som medför problem vid eller omöjliggör tömningen och behandlingen av latrinet. Dambindor, blöjor eller liknande får inte läggas i behållaren. Det är avfall som medför problem eller omöjliggör tömningen och behandlingen av latrinet. Latrinkärl som innehåller otillåtet material kommer att öka kostnaderna för hanteringen, vilket i slutändan leder till högre taxor.

Beställning av latrinkärl

Latrinkärl inklusive hämtning kostar 900 kronor/kärl och dessa köper du hos Kom in kundtjänst.
Notera att debitering sker endast mot faktura.

Kom in kundtjänst

Öppettider, kontaktvägar och besöksadress

Hämtning av fulla latrinkärl

Hämtning av fulla latrinkärl beställer du direkt hos Allmiljö som är kommunens entreprenör på telefonnummer 0620- 100 20.

Innehållet (latrinet) kommer att gå till Öds reningsverk och behållaren till förbränning vid Korstaverket i Sundsvall.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna Karlström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Allmiljö
Tel: 0620-100 20

kramfors@allmiljo.se