en allvarlig kvinna tittar in i kameran

Vi måste våga prata om det! Föreläsning av Sanna Lundell

"Vi måste våga prata om det!" är en kostnadsfri föreläsning av Sanna Lundell (bilden) på Kramfors Folkets Park onsdag den 20 mars kl. 18:30. Den handlar om beroende, medberoende och psykisk ohälsa och riktar sig till alla.
Ingen föranmälan behövs!

Sanna Lundell är journalisten, poddaren och författaren som återkommande har satt ljuset på och skildrat beroendesjukdomens och anhörigskapets våndor i dokumentärer som Djävulsdansen i SVT och Beroende i SR.
Hon har också programlett Karlavagnen i P4, sommar- och vinterpratat i P1, drivit Fyllepodden och poddar tillsammans med Ann Söderlund i podden "Inte din morsa".

I sin föreläsning pratar hon om den ofta missuppfattade och tabubelagda synen på beroende, psykisk ohälsa och medberoende. Genom personliga anekdoter som bottnar i egna erfarenheter och genom att berätta om den senaste forskningen guidar hon oss i den anhörigas djungel av skam, tabun och okunskap och hopplöshet.
Resultatet är en stundtals sorglig, rolig, hoppfull – och alltid upplysande – föreläsning.

Att våga prata om problemen och återerövra sitt liv och självkänsla kan kännas omöjligt. Men det finns ljus i slutet av tunneln och Sanna Lundell delar med sig om hur hon hittade det. Föreläsningen berör också samhällsfrågor, relationsnormer, feminism och annat som relaterar till missbruk och medberoende på ett större plan.

Arrangörerna av föreläsningen är Kramfors kommun, nykterhetsrörelsen IOGT/NTO och deras bildningsverksamhet NBV, Region Västernorrland och Samordningsförbundet Kramfors.

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Elisabeth Svanberg
Tel: 0612-801 92
elisabeth.svanberg@kramfors.se