Docksta förskola

Verksamheten

Docksta förskola har två avdelningar. Vår förskola ligger i samma byggnad som Docksta Friskola och fritidshem, vilket leder till att vi har ett naturligt och nära samarbete. Vi tror på barnens lust och förmåga, som vi vill vara med och utveckla, så att de går ut och möter världen med tillit och utforskande nyfikenhet.

Det här utmärker vår förskola

Sång, musik, dans och drama – Vi har varje dag sångsamlingar där barnen och vi sjunger, dansar och dramatiserar. En gång i veckan har vi sångsamling med förskoleklassen. Vi brukar ha uppträdanden inför publik både på förskolan och ute i samhället cirka sju gånger per år. Vi tycker det är viktigt att barnen har en inre säkerhet och självkänsla som gör att de kan, de vill och de vågar uppträda inför andra.

Naturkunskap – Vi odlar och skördar. Vi odlar gurka, sätter potatis och sår flera sorters grönsaker. Vi lägger in gurka och plockar äpplen och kokar äppelmos så barnen får ta med en burk hem. Vi har nära till hav och skog vilket gör att vi gör utflykter flera gånger i veckan. Ibland korta och ibland längre. Två dagar per år gör vi heldagsutflykter där vi lagar mat utomhus över elden.

Språk och matematik – Vi har planerade språk- och matematiksamlingar i smågrupper och vi följer varje barns individuella utveckling.

Rörelse – Vi har:

  • en stor, uppvuxen och kuperad gård som utmanar barnen till lek och upptäckter
  • tillgång till skolgården med klättertorn, rutschkana och hinderbana
  • en isbana med hockeysarg
  • en gympasal två dagar i veckan
  • nära till grillplats med fikabord vid havet


Hitta oss på kartan

Den gröna symbolen i kartan (barn som leker) visar platsen för förskolan.

I kartan kan du zooma in och zooma ut (plus- och minussymboler) samt förflytta dig i kartan med muspekaren. Vill du öppna kartan i helskärmsläge, välj den tredje symbolen från topp. Avmarkera symbolen när du vill lämna helskärmsläget.


Visa karta med alla teman i eget fönster

Visa karta med alla teman i eget fönster

Via länken under kartbilden når du kartor med olika teman. När du öppnat kartan kan du välja olika teman (vyer) genom att tända och släcka lager i kartan. Se exempelvis menyn i kartan och välj Barn & utbildning och välj att tända och släcka lager i underrubrikerna.

Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Kontakt

Telefon
Mellan: 0612-81 06 46
Stora: 0612-81 06 49

Besöksadress
Kvarnvägen 2
870 33 Docksta

E-post
docksta.forskola@kramfors.se

Rektor
Niklas Börjesson
0612-81 06 43
niklas.borjesson@kramfors.se