Glasförpackning, färgat

Färgat glas

Förpackningar av glas lämnas till återvinningsstationens behållare för glas. Sortera i färgat och ofärgat. Glasförpackningar och andra hushållsförpackningar omfattas av producentansvaret där FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, ansvarar för insamlingen. Det finns även behållare för glas på Högbergets återvinningscentral.

Köpte du denna produkt för att du ville ha det som var i den? Svarar du ja på frågan? -Då är det en förpackning. Återvinningsstationerna sköts av FTI, telefonnummer 020-088 03 11 eller www.ftiab.se Länk till annan webbplats..

Exempel på glasförpackningar är flaskor för saft, vin, öl, ketchup, medicin, parfym, deodorant och burkar för sylt, sill, gurka med mera.

Sådant som av misstag hamnar bland glasförpackningar kan vara dricksglas, spegelglas, kvicksilverlampor och glödlampor. Om förpackningsglas blandas med annat glas kan det inte återvinnas då de olika glassorterna smälter vid olika temperaturer.

Så hanteras glas enligt avfallstrappan

Avfallstrappan visar hur avfall bäst ska hanteras ur miljösynpunkt. Du kan läsa mer om Avfallstrappan i menyn för Relaterade länkar på den här sidan.

Materialåtervinning

Glas är ett material som kan tas till vara och återvinnas till nya produkter. Det betyder att en mindre mängd ämnen behöver utvinnas från jorden för att skapa nya produkter. Vil du läsa mer om hur återvinningsprocessen ser ut av de olika materialen kan du följa länken i menyn för Relaterade länkar på denna sida.

Är det möjligt att återvinna material ur avfallet så ska detta göras, men ännu bättre är om produkten kan återanvändas genom återbruk.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna Karlström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI
Tel: 0200-88 03 11
www.ftiab.se Länk till annan webbplats.